Tlačítko outlook v poli komu - Kubik

Leden 19, 2009 by admin
Filed under: Vlastnosti programu 

butout

Toto tlačítko způsobilo velmi emotivní reakce. Jeho funkce je jednoduchá - do pole komu napíšeš část jména a kliknutím na toto tlačítko (nebo shift enter) dojde k dohledání kontaktu v outlooku. Poté lze kontakt snadno uložit přímo do adresáře kubíka. Protože né každý outlook využívá, pokud kliknu na tuto ikonu v systém, kde není outlook nainstalován, automaticky se změní na plus ikonu.

Původně zde bylo tlačítko plus, která sloužilo k přidání kontaktu mezi příjemce zprávy. To lze ale udělat pomocí klávesnice a to buď enter v případě jednoho nebo ins v případě více kontaktů. To ale zřejmě né každému vyhovuje.

Tip! Nastavení tlačítka můžete ovlivnit sami změnou parametru Outlookbtn v souboru dreamcom.ini

Vyjádřete svůj názor v anketě a napište mi jaké řešení považujete za nejlepší.

Využíváte tlačítko outlooku vedle pole komu?

Zobrazit výsledky

Nahrávání ... Nahrávání ...

Komentáře

8 komentářů on Tlačítko outlook v poli komu - Kubik

  1. majki on Po, 19th Led 2009 08:25
  2. Ocenil bych uveřejnění návodu na změnu tlačitka Outlook na Plus. Kdysi jste to dával do diskuzního fóra, ale už to zapadalo.

  3. admin on Po, 19th Led 2009 09:32
  4. 2 majki: doplnil jsem do článku. Díky za dotaz.

  5. Tomas on Po, 19th Led 2009 11:25
  6. Hlasoval jsem pro tlačítko Plus, ale můj názor je, že když se Kubík rozšířil o funkci propojení s Outlookem, tak by tam měly ty tlačidla být obě.:-)
    Teďka zjišťuju, že to přidání kontaktu z vršku do příjemců fakt jde enterem, nikdy předtím, mě to nenapadlo nebo mi to v nějaký starší verzi nešlo.
    Co se týká editace DreamCom.ini, tak ve Vistě by to asi se muselo udělat jedině při vypnutým UAC, v nouzovým režimu a nebo v opravdu aktivovaným účtu správce, protože Vista zná funkci spustit jako správce, ale už nezná funkci přepsat systémovej soubor na systémovým disku jako správce a to už pro průměrnýho usera, kterej chce rychle obsluhovat program, fakt není. A ne každýho začátečníka, co s tim programem dělá, napadne enter, spíš bude klikat myší….
    bylo by to takový pro zjednodušení pro nový uživatele tohio programu, případně klidně bych se nebránil ani vylepšení toho pluska i když přidat je logicky plus. Získali jste totiž spoustu (Aspoń doufám) sposutu nových uživatelů díky předvánoční akci a pro ně jako nováčky, by ten program měl být co nejpřehlednější a co nejjednodušší, aby se ho hnedka naučili používat a nevyhodili ho s tím, že nefunguje nebo nevědí, co s ním, a todle dělaj hlavně holky a pak se radši dál proklikávaj přes netovou bránu.:-)
    Jo a líbí se mi novej vzhled, jen ten adresář ta ikonka místo panáčků byl hezčí jako telefonní seznam nebo bloček nebo co to bylo.:-)

  7. jowak on Po, 19th Led 2009 14:57
  8. A co takhle tlačítko pro Thunderbird. ( upřímně - neznám asi nikoho, kdo by používal Outlook - je to přece jen placený SW)

  9. Vlasta on Po, 19th Led 2009 15:25
  10. Tlačítko Outlook není špatné ale jen pro toho, kdo Outlook používá. Já používám IncrediMail a tam už do kontaktů najet nejde. Nedalo by se to zařídit tak, že by se mohlo najet i na tento mailový program?

  11. Tomas on Po, 19th Led 2009 15:55
  12. vidíte, to měn nenapadlo, co to tlačítko dát roletkově, ať si každej vybere co používá. A ten thunderbirt nebo jaekjkoliv jinej, nejni špatnej nápad….
    Noo co se týká Outlooku, jsou dva, jeden ve widlích a druhej v Officech ne? A ten ve Widlích můžeš používat, i když bys třeba teda neměl zrovna origo OS. A ve Vistě je zase program Windows MAil, kterej se mi rozhodně nezdá špatnej:-)
    takže tendle námět pod přispěvatelů výše, se mi nezdá úplně vedle, spíš naopak, jako hodně praktickej námět.
    BTW. jak je to s použitelnsotí DreamComu a Kubíka na GNU/linux?

  13. tomas on Út, 17th Úno 2009 10:25
  14. jakto vypadá s tím tlačítkem? Anketa už probíhá měsíc…

  15. admin on Čt, 19th Úno 2009 09:57
  16. 2 Tomas: byla přidána volba do nastavení, každý si vybere jaké tlačítko tam chce.

Napiš mi, co si myslíš...
a jestli chceš malý obrázek u tvého příspěvku, použij gravatar!