Odesílání na přenesená čísla

Únor 2, 2009 by admin
Filed under: Technologie, Vlastnosti programu 

79825-article-hymnwKde jsou ty doby, kdy 602 byl Eurotel a 603 Paegas. Dnes už máme O2, T-Mobile a další  a spousty jiných předvoleb, ale co více - od roku 2006 je možné si ponechat číslo a přitom změnit operátora.

Ptáte se proč mě to má vlastně zajímat, které číslo je u kterého operátora? Odpověď zní: zajímává mě to tehdy, pokud posílám sms zdarma. Jestliže používáte jakoukoliv placenou bránu - cena je stejná na všechny operátory a je už starost brány, aby to poslala na ten správný kanál…

DreamCom v začátcích získal popularitu díky jednoduchosti. Napsali jste libovolné číslo k tomu text, klikli na odeslat a sms byla zdarma odeslána. Nic víc jste neřešili. A dnes po dlouhé době, dreamcom opět zase takto funguje!!! Zadáte číslo, text a kliknete na POSLAT o nic víc se nestaráte (ani o opisování kódu). To žádná konkurence neumí!

Pojďme se tedy vrátit k situaci posílání zdarma z programu kubík.

operator_kontakty

První způsob je ruční. V kontaktech jsme zavedli políčko Operátor, toto políčko je standartně prázdné, ale pokud je číslo u jiného operátora, než určuje předvolba, vyberete zde správného operátora a sms se tak příště odešle přes správnou bránu.

Druhý způsob je automatický. (někdy je komplikované zjišťovat u koho dané číslo je, navíc cokoliv za mě může počítač, proč bych to měl dělat já, že?!). Všichni tři naši operátoři mají dnes své brány zdarma a jakmile se pokusíte poslat zprávu na číslo, které u daného operátora již není, vrátí chybovou hlášku. DreamCom dle této hlášky pozná, že číslo je přenesené, uloží do kontaktů dalšího operátora, a opět odešle. Nejpozději tak na třetí pokus zprávu odešle a co je důležité, v kontaktech uloží již správného operátora a tak při další zprávě odesílá rovnou správně. Proto je důležité ukládat si kontakty do databáze kubíka.

Pokud by někomu nevyhovoval tento automatický způsob má možnost si ho v nastavení vypnout. Odškrtuním volby v nastavení Automaticky měnit operátora u přenesených čísel. Nemám přesné údaje, kolik čísel bylo přenesené (ví to někdo?), každopádně toto číslo je čím dále větší (operátoři se snaží přetahovat jak to jen umí) a proto tento aspekt bude nadále aktuální. O důležitosti této informace vypovídá i vznik systému na zjišťování čísel.

Jaké máte zkušenosti? Skutečně vám v praxi funguje posílání tak jak jsem básnil nazačátku?

nastaveni_zpravy

Komentáře

4 komentářů on Odesílání na přenesená čísla

  1. mach.3 on Po, 2nd Úno 2009 21:02
  2. Kubík je super před rokem nic moc, protože jste se mu moc nevěnovali ale dnes naprosto funkční. Škoda že nefunguje na T-mobile ale to není vaše chyba. Už ho používám čtvtým rokem a super. Ať jsem kdekoliv tak mam sms zdarma pardon za 150 kaček díky a do mobilu bych si ho přál vždyť wi-fi už je skoro všude hlavně po světě.

  3. tomas on Po, 9th Úno 2009 14:22
  4. na t-mobile by dneska zase měl fungovat zdarma i když nějak omezená délkou a časem přes bránu T-mobile:-)

  5. tomas on Po, 9th Úno 2009 14:26
  6. jak to funguje?
    někdy projede všcky operátory, jednoho vybere, ale stejně občas vyhodí, že uživatel není zákazníkem ani jedný, přitom číslo funguje…
    a taky jsem měnil u jednoho čísla tagle oeprátora i skript a stejěn mi pořád u toho jednoho čísla přiřatoval T-mobile, stále dokola… jeslti to zrovna byla chyba, nebo chyba sítě…
    je v tom díky přenosu čísel pořádnej maglajs, a automaticky ani operátoři už většinou nehlásí voláte do sítě jiného operátora….

  7. admin on Po, 9th Úno 2009 14:39
  8. Pokud to zlobí je většinou chyba na straně operátora. Už jsme to s jedním člověkem řešili. Zavolal na operátora a zařadili jeho číslo do databáze a už to odesílat šlo… Takže pokud vrátí na bráně operátora u kterýho skutečně je chybu, tak kontaktovat operátora.

Napiš mi, co si myslíš...
a jestli chceš malý obrázek u tvého příspěvku, použij gravatar!